Black Hawk Down
3 participan?i
Pagina 1 din 1
Black Hawk Down
Tocmai am revazut filmul "Black Hawk Down". Cred ca a treia oara. Il recomand tuturor, e super.
Acu ca am tot jucat laser combat de ceva vreme pot sa spun ca m-am uitat altfel. Incercand sa fur ceva "meserie". Baietii aia erau extraordinari. Si nu ca era film, pentru ca asta e facut dupa un fapt real si au pastrat pana si numele soldatilor. Iar doi dintre soldatii care au fost acolo au scris si carti despre "Batalia din Mogadishou".
Sa sinteziz cam ce am vazut eu si poate fi aplicat si la laser combat:
- Numarul ideal de oameni intr-o echipa este 3 sau 4. Ar merge si doi, dar asta e mai mult o situatie disperata si temporara.
- Nu merge sa tragi cu arma stil Rambo, adica de undeva de la centura. Americanii trageau cu arma uitandu-se prin catare si nimereau destul de bine. Somalezii foloseau stilul Rambo si erau cam departe de adevar. Nimereau de la mai putin de 10 m. Totusi merge sa tragi si asa, dar cu arme cu calibru si raza de imprastiere mare. Acusica o sa aveti si la Lazer asa ceva .
- Focul de acoperire si cineva care sa-ti asigure spatele este esential.
- Suportul aerian e tare bun, insa nu cred ca vom avea asa ceva la Lazer prea curand.
- Coordonarea centrala poate face o mare diferenta. Vom avea misiuni in Lazer in care cineva va fi si generalul care coordoneaza trupele din teren. Atunci sa vezi batalie.
Un ultim comentariu (mai mult personal si mai putin de strategie): nu am sa vizitez prea curand Mogadishou.
Acu ca am tot jucat laser combat de ceva vreme pot sa spun ca m-am uitat altfel. Incercand sa fur ceva "meserie". Baietii aia erau extraordinari. Si nu ca era film, pentru ca asta e facut dupa un fapt real si au pastrat pana si numele soldatilor. Iar doi dintre soldatii care au fost acolo au scris si carti despre "Batalia din Mogadishou".
Sa sinteziz cam ce am vazut eu si poate fi aplicat si la laser combat:
- Numarul ideal de oameni intr-o echipa este 3 sau 4. Ar merge si doi, dar asta e mai mult o situatie disperata si temporara.
- Nu merge sa tragi cu arma stil Rambo, adica de undeva de la centura. Americanii trageau cu arma uitandu-se prin catare si nimereau destul de bine. Somalezii foloseau stilul Rambo si erau cam departe de adevar. Nimereau de la mai putin de 10 m. Totusi merge sa tragi si asa, dar cu arme cu calibru si raza de imprastiere mare. Acusica o sa aveti si la Lazer asa ceva .
- Focul de acoperire si cineva care sa-ti asigure spatele este esential.
- Suportul aerian e tare bun, insa nu cred ca vom avea asa ceva la Lazer prea curand.
- Coordonarea centrala poate face o mare diferenta. Vom avea misiuni in Lazer in care cineva va fi si generalul care coordoneaza trupele din teren. Atunci sa vezi batalie.
Un ultim comentariu (mai mult personal si mai putin de strategie): nu am sa vizitez prea curand Mogadishou.
TheBear- Plutonier-Major
- Numarul mesajelor : 126
Varsta : 46
Data de inscriere : 16/03/2008
Alte filme
Aaa, daca ati vazut si alte filme de razboi interesante poate impartasiti si voi aici care va place si de ce.
Eu as recomanda:
We Were Soldiers
Enemy At The Gates
Red Thin Line
Behind Enemy Lines
Letters From Iwo Jima
Si ar mai fi si citeva despre timpuri ceva mai indepartate:
Braveheart
300
The Patriot
Eu as recomanda:
We Were Soldiers
Enemy At The Gates
Red Thin Line
Behind Enemy Lines
Letters From Iwo Jima
Si ar mai fi si citeva despre timpuri ceva mai indepartate:
Braveheart
300
The Patriot
TheBear- Plutonier-Major
Re: Black Hawk Down
Era foarte fain modul in care se coordonau soldati americani. Intradevar nu prea poti sa nimeresti daca nu ochesti. Am incercat eu.
Ursuleata- Sergent-Major
- Numarul mesajelor : 89
Data de inscriere : 18/03/2008
Chiar nimeni nu a vazut filme de genu?
Nici macar seriale? Mie de exemplu imi place "Future Weapons" si "Kill Zone" de pe Discovery.
Nici macar seriale? Mie de exemplu imi place "Future Weapons" si "Kill Zone" de pe Discovery.
TheBear- Plutonier-Major
am vazut The Departed care mi-a placut.
Domnule Bear, spre rusinea mea, n-am retinut cum se numesc filmele in oglinda (versiunea din tabara americana si cea din vietnam) despre care mi-ai povestit de 1 mai.
Te rog sa-mi mai zici o data
Domnule Bear, spre rusinea mea, n-am retinut cum se numesc filmele in oglinda (versiunea din tabara americana si cea din vietnam) despre care mi-ai povestit de 1 mai.
Te rog sa-mi mai zici o data
oana-bomboana- Plutonier-Adjutant
- Numarul mesajelor : 146
Varsta : 41
Data de inscriere : 07/04/2008
Flags of Our Fathers si Letters from Iwo Jima. Mie mi s-a parut mai bun "Letters from Iwo Jima" din tabara japoneza, dar merita vazute amandoua. Le recomand oricui ii plac filmele de razboi, si nu numai.
TheBear- Plutonier-Major
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|